۱۳۹۷ شنبه ۲۷ مرداد ساعت : 20:39 بوقت تهران
کد: 19343-3707      تاریخ ایجاد: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ آذر   تعداد بازدید : 519

نشست مشترک مسئولین شهر سیرجان با رییس و استادان دانشکده کارآفرینی درباره توسعه کارآفرینی منطقه بلورد سیرجان مبتنی بر سیاستهای اقتصاد مقاومتی

روز چهارشنبه 29 آذر ماه در نشست مشترک گروهی از مدیران و کارآفرینان شهر سیرجان با رییس و تعدادی از استادان دانشکده کارآفرینی، شیوه همکاری­های دوجانبه برای اجرای طرح های علمی – کاربردی  با رویکرد کارآفرینانه در حوزه اقتصاد مقاومتی، بررسی شد.

ابتدا آقای دکتر حمید پاداش، عضو هیئت علمی دانشکده کارآفرینی، دکتری علوم اقتصادی و مدیر پروژه تحقیقاتی – اجرایی تدوین مدل نمونه توسعه کارآفرینی در منطقه بلورد سیرجان مبتنی بر سیاستهای اقتصاد مقاومتی، گزارشی از فاز مطالعاتی پروژه و مدل پیشنهادی  بر اساس مدل شاخص های دفتر دیده بان جهانی(جم)  را ارائه نمود. هدف اصلی از اجرای این پروژه آن است که با توجه به مزیت­ها، قابلیت­ها و پتانسیل های سرمایه­گذاری در منطقه بلورد سیرجان­، پیشنهادهای اجرایی برای سرمایه­گذاری در بخش­های اولویت دار و کسب و کار­های کارآفرینانه ارایه گردد. علاوه بر این، در پروژه فوق الذکر، تجربیات جهانی موفق کارآفرینی منطقه ای در مقایسه با منطقه بلورد سیرجان بررسی شده و راهکارهای عملیاتی سازی الگو در منطقه با تاکید بر فرهنگ کارآفرینی، سرمایه انسانی و زیرساخت­های منطقه­ بلورد ارایه خواهد شد. بر این اساس، مدل پیشنهادی دانشکده با استقبال حاضرین مواجه شد و پرسش و پاسخ­های کارشناسی بین حاضرین و مدیر پروژه مطرح گردید. مهم ترین دغدغه مسئولین شهر سیرجان بر کاهش زمان تدوین کامل و اجرایی شدن پروژه  و  طراحی برنامه های کوتاه مدت در کنار برنامه­های بلندمدت برای توسعه منطقه بلورد بود.

در ادامه این نشست، آقای دکتر زالی، رییس دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران، ضمن خوشامدگویی به مسئولین شهر سیرجان، به معرفی دانشکده کارآفرینی و ویژگی های منحصر به فرد آن در حوزه کسب و کارهای نوپا پرداخت و تعامل با کارآفرینان، ارتباطات بین المللی و تاثیر­گذاری در افزایش راه اندازی کسب و کارهای جدید با توسعه آموزش کارآفرینی در کشور را از دستاوردهای دانشکده دانست. وی تصریح کرد: ما در  این دانشکده، دفتر ارتباط با صنعت نداریم اما بیشترین تعامل را با صنعت، بازار و کارآفرینان داریم و به عبارتی مردمی ترین و بین المللی ترین دانشکده محسوب می شویم. اعتقاد ما این است که اقتصاد دانش بنیان در سایه کارآفرینی دانش بنیان، شالوده اقتصاد مقاومتی و عامل مهم کاهش شکنندگی  فعالیت های اقتصادی در جامعه محسوب میشود. رییس دفتر دیده بان جهانی ایران، با ذکر این نکته که طبق آمار سایت دیده بان جهانی کارآفرینی،  وضعیت ما در قصد کارآفرینانه و راه اندازی کسب و کارهای نوپا در منطقه خاورمیانه  بسیار عالی است اما متاسفانه بخاطر فقر آموزشی - فرهنگی در حوزه کارآفرینی، فقدان مهارت های لازم و نیز نا مناسب بودن محیط کسب و کار و مقررات دست و پاگیر و موانع اداری و مشکلات زیرساختی، در اجرایی شدن ایده ها و طرح های کارآفرینی و تثبیت، توسعه  و بین المللی شدن کسب و کارها  دچار چالش های جدی هستیم.

وی مهاجرت ایده ها، طرح ها و مغزهای کسب و کاری و به تبع آن خروج  سرمایه های مادی و معنوی  از کشور را  چالش مهم ایران دانست و تاکید کرد برای کنترل این روند آسیب زا، باید زمینه  آموزش فراگیر مهارت های  راه اندازی کسب و کار و توسعه کارآفرینی در شهرها و روستاهای مختلف را فراهم کنیم. لذا دانشکده کارآفرینی همواره برای کمک به دولت و همکاری با بخش خصوصی اعلام آمادگی می کند.

حاج آقای حسن پور، نماینده محترم مردم شریف سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی، ضمن تشکر از رییس دانشکده کارآفرینی و استادان فعال در تدوین پروژه ( آقای دکترسیدرضا حجازی – عضو هیئت علمی دانشکده کارآفرینی، آقای دکتر مرتضی اکبری - عضو هیئت علمی دانشکده کارآقرینی، خانم رؤیا اسدی –  DBA کارآفرینی ، دانش آموخته کارآقرینی فناوری و مدیر اجرایی منطقه ) و با معرفی ظرفیت های شهر سیرجان، آماده بودن زیرساخت های اقتصادی و اجتماعی و فعال بودن کارآفرینان و بخش خصوصی در سیرجان را مزیتی دانست که باعث می­شود طرح های پیشنهادی دانشکده کارآفرینی در حوزه اقتصاد مقاومتی، به شکل بهتری در این منطقه  ویژه اقتصادی پیاده شود. وی علاقه­مندی و پویایی مردم و مسئولین شهر از ایده ها و طرح های کارآفرینی را عامل مهم دیگر در موفقیت آمیز بودن  این همکاری مشترک ذکر کرد و افزود: هدف ما این است که در شهرو منطقه ما نه بیکار باشد و نه معتاد و نه بزهکار. تشخیص مسئولین و کارآفرینان شهر این بوده که برای رسیدن به یک مدینه فاضله،  نیاز به نگرش علمی داریم و برای این منظور دانشکده کارآفرینی را انتخاب کرده ایم که امیدواریم به یاری خدا و همت دسته جمعی به اهداف دراز مدت و کوتاه مدت خود دست یابیم.

حجت الاسلام  افضلی پور، امام جمعه بلورد سیرجان، نیز با ابراز خشنودی از حضور در دانشکده کارآفرینی و تشکر از زحمات استادان دانشکده، فعالیت علمی و اجرایی در حوزه اقتصاد مقاومتی را لبیک گفتن به ندای رهبر معظم انقلاب و برترین عبادت دانست که باعث ایجاد نشاط و سر زندگی در جامعه می­شود. وی از مسئولین شهر سیرجان برای این اقدام تاثیر گذار تقدیر و تشکر کرد و نمازجمعه را نیز محلی برای ترویج  تفکر کارآفرینی در جامعه دانست.

آقای دکتر مکی آبادی، فرماندار سیرجان نیز آمادگی تمام ادارات شهرستان را برای همکاری با این پروژه اعلام کرد و همکاری دو جانبه دانشکده کارآفرینی با دانشگاه های سیرجان، برای توسعه آموزش مهارت های راه اندازی کسب و کار را مفید و ضروری خواند.

بعد از سخنان برخی از مدیران و کارآفرینان سیرجان، آقای دکتر زالی ضمن تشکر از دیدگاه های ارزشمند مسئولین شهر،  تصریح کرد: امروزه مقوله­ای به نام "شهر کارآفرین" در دنیا مطرح است که من فکر میکنم تمام دیدگاه ها و اهداف شما در این حوزه می گنجد. پیشنهاد ما این است که مطالعات و آموزش ها و طرح ریزی های لازم برای  سوق یافتن "شهر سیرجان به عنوان شهر کارآفرین" در قالب این پروژه و پروژه های تکمیلی، به عنوان یک پایلوت در کشور آغاز شود. این پیشنهاد با استقبال حاضرین مواجه  و مقرر شد تدوین یک تفاهم­نامه مشترک فی­مابین دانشکده و فرمانداری سیرجان در دستور کار جدی قرار بگیرد.

لازم به ذکر می باشد استان پهناور کرمان بعنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی معرفی گردید و عملکرد استان کرمان در حوزه اقتصاد مقاومتی به دستور ریاست محترم جمهور مورخ 16/08/1396 به  عنوان الگو به سایر استانها ابلاغ گردید.

این نشست 4 ساعته با بازدید از ساختمان جدید دانشکده کارآفرینی به پایان رسید.

نظر شما :