برگزاری پنجمین کنفرانس بین المللی کارآفرینی با تاکید بر پایداری و دیجیتالی سازی کسب و کارها

برگزاری پنجمین کنفرانس بین المللی کارآفرینی با تاکید بر پایداری و دیجیتالی سازی کسب و کارها


به نقل از واحد روابط عمومی دانشکده کارآفرینی، مراسم افتتاحیه پنجمین کنفرانس بین المللی «کارآفرینی با تاکید بر پایداری و دیجیتالی سازی کسب و کارها» امروز یکشنبه هفتم اسفندماه 1401 از ساعت  13:00 بعدازظهر آغاز گردید.

رئیس دانشکده کارآفرینی، آقای دکتر جهانگیر یدالهی فارسی ضمن عرض خوشامدگویی به همه ی شرکت کنندگان داخلی و خارجی در این کنفرانس بین المللی، توجه شان را به اهداف کلیدی از برگزاری این کنفرانس جلب کردند. ایشان با تاکید بر  ارزش آفرینی در کارآفرینی به ویژه ایجاد ارزش اجتماعی، آن را محصول بهره برداری از فرصت ها، از منظر اقتصادی و اجتماعی دانستند و اهمیت و ضرورت کارآفرینی را در شش موضوع به ترتیب در نوآوری، ایجاد اشتغال، تاثیر بر رفاه جامعه و توسعه جامعه، افزایش استاندارد زندگی، حمایت از پژوهش و توسعه و در نهایت ایجاد مزیت های رقابتی عنوان کردند.

در ادامه آقای دکتر جهانگیر یدالهی فارسی به موضوع پایداری به عنوان یک استراتژی مدیریتی اشاره کردند. اصل پایداری در یکپارچگی عملکرد در تمام سطوح اجتماعی که به منزله ی یک سازمان تلقی می شود، براساس معیارهای محیطی، اجتماعی و حاکمیتی (ESG)  تحلیل می شود. پایداری کسب و کار که به عنوان پایداری شرکت نیز شناخته می شود، مدیریت و هماهنگی خواسته ها و نگرانی های زیست محیطی، اجتماعی و مالی یرای اطمینان از موفقیت مسئولانه، اخلاقی و ملموس است. در مدیریت استراتژیک منابع، «پایداری کسب و کار»، یک عامل کمک کننده در حل مشکلات زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی برشمرده می شود و به دنبال آن، اثر بهبود بر دنیای بیرونی می گذارد و ایجاد حسن نیت با کارکنان و سهامداران و جامعه می شود.

در ادامه ی مبحث پایداری و بهبود پایداری، رئیس کنفرانس بین المللی کارآفرینی  ICE2023، بر دیجیتالی شدن کسب و کارها و توانایی استفاده از فناوری دیجیتال (ابزارها و فرایتدهای دیجیتال) برای افزایش بهره وری منابع، توجه ویژه نشان دادند. هدف دیجیتالی سازی پایدار، حمایت و امکان گذار دوگانه اقتصاد به اقتصاد سبز و دیجیتال با تکیه بر قدرت کلیدی است. جستجوی مستمر برای شیوه های مسولانه و پایدار در دیجیتالی کردن کسب و کار، راه را برای رویکردهای جایگزین برای توسعه اقتصادی هموار می سازد.

دیجیتالی شدن کسب و کار پایدار، به عنوان یک استراتژی مبتنی بر بازار برای مقابله با مشکلات اجتماعی و در عین حال به حداکثر رساندن مزایا و به حداقل رساندن پیامدهای منفی، که فناوری دیجیتال ممکن است برای جوامع در حال توسعه ایجاد کند پیشنهاد می شود.

رئیس کنفرانس بین المللی کارآفرینی، در خاتمه عرایض خود، تاکید کردند که دانشگاه تهران به دنبال کمک به دانشجویان برای توسعه شناخت و درک از دنیای پیچیده فرهنگی و فیزیکی که در آن زندگی می کنند می باشد بدین منظور، به دنبال تحقق بالاترین پتانسیل رشد فکری و انسانی، تقویت محیط یادگیری یکپارچه، تجربی و کارآفرینانه و در نهایت تشویق تفکر انتقادی، نوآوری، کارآفرینی، ارتباطات موثر، تصمیم گیری اخلاقی، مسئولیت اجتماعی و یادگیری مادام العمر می باشد.

آقای دکتر جهانگیر یدالهی فارسی افزودند: هدف دانشگاه تهران تربیت متخصصین با ویژگی های مذکور برای تامین نیروی انسانی پیشران، توسعه و پیشرفت پایدار کشور است و در همین راستا هدف اصلی پنجمین کنفرانس بین المللی «کارآفرینی: تاکید بر پایداری و دیجیتالی شدن کسب و کارها» نیز گرد هم آوردن متخصصان از سراسر جهان با هدف تبدیل جدیدترین دانش کارآفرینی و تبادل آخرین اطلاعات در این زمینه و دسترسی این اطلاعات به دانشجویان می باشد.

در ادامه، رئیس دانشگاه تهران آقای دکتر سید محمد مقیمی در خصوص جایگاه «کنفرانس بین‌المللی کارآفرینی با تاکید بر پایداری و دیجیتالی کردن کسب‌وکارها» در ایستگاه پنجم خود، که با آثاری قابل اعتناتر از ادوار پیشین برگزار می‌شود، استمرار پرقدرت تلاش جهادگران علم و فناوری در عرصه تربیت متخصصین کارآفرین با باورهای ارزشی و رونق گرفتن جریان نوآوری در جامعه را بیش از پیش نوید دادند. ایشان دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار مبتنی بر پیشرفت علم و فناوری در همه حوزه‌ها، را مستلزم گسترش اکوسیستم کارآفرینی و توسعه گسترده کاربرد فناوری اطلاعات و به ویژه فناوری دیجیتال در کسب‌وکارها با تاکید بر الزامات پایداری می دانند و این نگرش و رویکردهای کارآفرینانه که با بهره‌گیری از دانش و مهارت‌های بین‌رشته‌ای در خلاقیت و نوآوری عجین می‌باشد، روند جدیدی در تحول اقتصادی-اجتماعی جوامع ایجاد کرده و نقش غیرقابل انکاری در رسیدن به توسعه اقتصادی پایدار را داراست.
هرچند در عصر تغییر و تحول سریع دانش، سازمان‌ها برای بقا چاره‌ای جز جمع‌آوری داده‌های محیط و تبدیل آن به دانش به عنوان دارایی و منبع ارزشمند راهبردی و سرمایه اصلی جوامع ندارند، اما صرفا قرارگیری دانش در کنار نوآوری است که می‌تواند مزیت رقابتی پایدار برای سازمان‌ها و شرکت‌ها ایجاد نماید؛ که در این میان، سازمان‌ها با دیجیتالی کردن فرآیندها و سیستم‌های سازمانی می‌توانند محیط درونی‌شان را کارآفرین و خلاق بسازند.

بنابراین از دیدگاه رئیس دانشگاه تهران، رفع چالش‌های اقتصادی ایران نظیر بحران اشتغال، کمبود نیروی انسانی خلاق و پویا، بهره‌وری پایین و رکود اقتصادی و دستیابی به توسعه اقتصادی پایدار در گرو داشتن «کارآفرینی پایدار مبتنی بر ارزش‌آفرینی» در چارچوب سرمایه‌گذاری با رویکرد رقابت‌پذیر می‌باشد. چراکه تلاش کارآفرینان به عنوان افرادی خلاق، که تلاش می‌کنند دنیا را به گونه دیگری بنگرند، منجر به بهبود مستمر فرآیندها، بهینه‌سازی استفاده از منابع موجود، کاهش هزینه‌ها و پیشرفت فناوری شده و تکرار پیوسته چرخه خلاقیت و کارآفرینی منجر به نوآوری به عنوان رکن اساسی توسعه پایدار می‌شود.

آقای دکتر سید محمد مقیمی در ادامه خاطرنشان کردند که پیشرفت‌های شتابان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و به ویژه دیجیتال که موتورهای اصلی بهره‌وری در اقتصاد هستند که آن تئوری‌ها و نظریات جدیدی را در کارآفرینی به میان آورده که یکی از آنها اشتغال مجازی است؛ به گونه‌ای که اقتصاد جدید در حال تبدیل شدن به محیطی دیجیتالی برای عرضه دیجیتالی بسیاری از محصولات و خدمات است. از این رو، کارآفرینی دیجیتال، انقلابی در بستر فناوری‌های نوین است که پیکربندی‌های جدیدی از مولفه‌های مدل کسب و کار پایدار را امکان‌پذیر می‌سازد و با ملاحظات پایداری، مسیر پیشرفت جوامع را هموار می‌کند که در این مسیر دانشگاه‌ها نقش کلیدی در تربیت متخصصین کارآفرین با باورهای ارزشی و ایجاد جریان نوآوری در جامعه دارند.
رئیس دانشگاه تهران در پایان سخنان خود تصریح کردند که با پیگیری شعار «جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیت‌پذیری اجتماعی»، در ایجاد جریان نوآوری با تمرکز بر حل مسائل مهم جامعه برای کمک به پیروزی ایران اسلامی در مسیر پیشرفت، و تربیت جهادگرانی در حوزه علم و فناوری بویژه فناوری دیجیتال، حرکت در مسیر تعالی را به پیش ببرند.
در پایان ایشان اظهار امیدواری کردند که «کنفرانس بین‌المللی کارآفرینی با تاکید بر پایداری و دیجیتالی کردن کسب‌وکارها» با ادبیات‌سازی در این حوزه ی مهم و فراهم آوردن شرایطی برای به اشتراک‌گذاری ایده‌ها و تجربیات محققین در این خصوص، پرقدرت تداوم پیدا کند و با زمینه‌سازی برای عمل بر اساس نتایج پژوهش‌های محققان داخلی و خارجی و بومی‌سازی آنها، سهم شایسته‌ای در رقم خوردن آینده بهتر برای ایران عزیز ایفا نماید.

این کنفرانس در روز اول برگزاری خود از ساعت 13:00 الی 18:00، در دو پنل جداگانه با عناوین «اکوسیستم کسب و کارها» و «دیجیتال سازی کسب و کارها» با حضور اعضای جامعه علمی داخل و خارج از کشور برگزار شد. همچنین روز دوم کنفرانس فردا، دوشنبه هشتم اسفندماه 1401، در دو پنل با عناوین «توسعه پایدار و بین المللی سازی» و «مباحث اخلاقی در کسب و کارها» از ساعت 14:00الی 18:00 در دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.

 

 

آدرس کوتاه :