تفاهم نامه علمی-بین المللی (خواهرخواندگی) میان دانشکده کارآفرینی و دانشگاه دولتی بلگرد، دانشکده علوم سازمانی به امضا رسید.

تفاهم نامه علمی-بین المللی (خواهرخواندگی) میان دانشکده کارآفرینی و دانشگاه دولتی بلگرد، دانشکده علوم سازمانی به امضا رسید.


پیرو دیدار دکتر سیدمحمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران، شامگاه شنبه 17 اردیبهشت ماه 1401 با سفیر صربستان و رئیس دانشگاه بلگراد و با حضور دکتر رضا محمدکاظمی، مشاور رئیس دانشکده کارآفرینی در امور بین الملل در این جلسه پس از انعقاد تفاهم نامه ی همکاری بین دانشگاه تهران و دانشگاه دولتی بلگراد به عنوان بزرگترین دانشگاه صربستان، به امضای دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران و دکتر ولادان جوکیک، رئیس دانشگاه بلگراد، تفاهم نامه ی جداگانه ای بین دانشکده کارآفرینی و دانشکده علوم سازمانی دانشگاه بلگراد با نظر دکتر جهانگیر یدالهی فارسی، رئیس دانشکده کارآفرینی آماده و امضاء گردید و در اختیار هیت همراه صربستانی جهت امضای مسئولین آن دانشگاه قرار گرفت.
لازم به ذکر است حضور مشاور رئیس دانشکده کارآفرینی در این دیدار رسمی، به دلیل عملکرد این دانشکده در راستای بین المللی سازی دانشگاه تهران و لحاظ کردن استراتژی تعاملات بین المللی دانشگاه، به سابقه ی همکاری این دانشکده با مراکز علمی دانشگاهی کشور صربستان، به سال 1391 هجری خورشیدی برمی گردد. بر پایه ی دعوت رسمی صورت گرفته از سوی دانشکده اقتصاد تجارت و کارآفرینی (Faculty of Business Economics and Entrepreneurship) در تاریخ 13 دسامبر 2012 میلادی برابر با 22 آذرماه 1391 هجری خورشیدی، تفاهم نامه همکاری علمی بین المللی (خواهرخواندگی)، به امضای رئیس وقت دانشکده کارآفرینی دکتر سید مصطفی رضوی و مشاور رئیس دانشکده در امور بین الملل دکتر رضا محمدکاظمی و از طرف دانشکده اقتصاد تجارت و کارآفرینی، دکتر گوران کورجیک و خانم میراجانا رادویچ مارکوویچ رسید. و یک نسخه از تفاهم نامه به مشاور رئیس دانشکده وقت در امور بین الملل، دکتر رضا محمدکاظمی به صورت حضوری در کشور صربستان تقدیم شد. سپس تفاهم نامه ی همکاری علمی بین المللی با انستیتوی علوم اقتصادی بلگراد (Institute of Economic Sciences (IES), Belgrad) به امضای دکتر دیجان اریک و خانم دکتر میراجانا رادویچ مارکوویچ منعقد شد.
در پی انعقاد تفاهم نامه ها، با به عضویت  درآمدن خانم میراجانا رادوویچ- مارکوویچ در هیات تحریریه مجله ی انگلیسی زبان دانشکده کارآفرینی Journal of Global Entrepreneurship Research (JGER)، سرآغاز همکاری مشترک علمی – پژوهشی در حوزه ی کارآفرینی، با دانشکده گردید. پس از آن به دعوت رئیس وقت دانشکده کارآفرینی، دکتر محمدرضا زالی، در تاریخ 3-4 اسفندماه 1392، در دومین کنفرانس بین المللی «کارآفرینی با تاکید بر بهبود محیط کسب و کار» (International Conference on Entrepreneurship Emphasizing Improvement of Business Environment) ایشان به عنوان نویسنده ی مقاله برگزیده با موضوع «شرایط عمومی برای توسعه شرکت‌های کوچک و متوسط در صربستان» (با همکاری سایر نویسندگان میرجانا رادوویچ مارکوویچ، رادمیلا گروزدانیچ، وسنا بالتازاروویچ، آیدین سلم زاده، ملیکا کواوویچ) در کنفرانس تهران به ایراد سخنرانی پرداختند. البته دانشکده اقتصاد تجارت و کارآفرینی بلگراد در سلسله کنفرانس های بین المللی «کارآفرینی با تاکید بر بهبود محیط کسب و کار» همواره به عنوان حامی رویدادها در سال های 1392، 1394 و 1397 بودند. در این تعاملات، دانشکده کارآفرینی هم در سلسله کنفرانس های  بین المللی «اشتغال، آموزش و کارآفرینی»
"International Conference Employment, Education and Entrepreneurship" (EEE) 
که از سال 2012 در دانشکده اقتصاد تجارت و کارآفرینی صربستان شروع شده و تاکنون ادامه دارد با تعامل مشاور رئیس دانشکده در امور بین الملل، دکتر رضا محمدکاظمی، به عنوان داور و یا سخنران کلیدی در طول همه ی این سالها همکاری علمی – پژوهشی خود را ادامه دادند. 
دانشگاه دولتی بلگراد بزرگترین دانشگاه صربستان به شمار می‌آید و بیش از 31 دانشکده و 11 مؤسسه علمی- تحقیقاتی دارد. دانشگاه بلگراد در سال 1863 میلادی تأسیس شده و بیش از 90 هزار دانشجو در 150 رشته مقطع کارشناسی و بیش از یک هزار و 800 دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر ولادان جوکیک، رئیس دانشگاه بلگراد نیز بازدید از دانشگاه تهران را یک تجربه عالی برای هیأت دانشگاهی بلگراد به عنوان یکی از دانشگاه‌های مهم منطقه بالکان و اروپا توصیف کرد و با اشاره به امضای تفاهم‌نامه بین دانشگاه تهران و دانشگاه بلگراد گفت: این همکاری با حمایت جدی سفارتخانه‌های دو کشور انجام می‌شود.
رئیس دانشگاه بلگراد امضای تفاهم‌نامه بین دانشگاه تهران و بلگراد را فراتر از امضای تفاهم‌نامه همکاری بین دو دانشگاه عنوان کرد و گفت: این تفاهم‌نامه فقط ارتباط بین دو دانشگاه نیست بلکه آغازی برای ارتباطات دو ملت ایران و صربستان است.
وی افزود: تفاهم‌نامه همکاری علمی می‌تواند زمینه‌ساز همکاری در سایر زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و … نیز باشد.
رئیس دانشگاه بلگراد همچنین با اشاره به همکاری این دانشگاه با دانشگاه‌های معتبر اروپایی و دانشگاه‌های کشورهای چین، ژاپن و کره جنوبی در جنوب شرق آسیا، خاطرنشان کرد: این اولین بار است که ما برای همکاری با یک دانشگاه از غرب آسیا تفاهم‌نامه همکاری امضا می‌کنیم و امیدوارم یک برنامه عملیاتی برای اجرای مفاد این تفاهم‌نامه داشته باشیم و و بتوانیم در زمینه تبادل استاد و دانشجو و پروژه‌های مشترک تحقیقاتی همکاری کنیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دراگان تودورویچ، سفیر صربستان در تهران نیز در دیدار با رئیس دانشگاه تهران، امضای تفاهم‌نامه بین دانشگاه تهران و دانشگاه بلگراد را یک رویداد بسیار مهم عنوان کرد و گفت: روابط ایران و صربستان در سطح بسیار خوبی قرار دارد. امیدوارم امضای تفاهم‌نامه همکاری گام نخست برای آغاز ارتباط بین دو دانشگاه و توسعه روابط دو کشور باشد.
دکتر سید محمد مرندی، معاون بین الملل دانشگاه تهران، در ضیافت شام با دکتر ولادان جوکیک، رئیس دانشگاه بلگراد و هیئت همراه، توضیحاتی در خصوص معرفی دانشکده کارآفرینی دادند و یکی از محورهای همکاری در آینده ی نزدیک را حول محور همکاری علمی – پژوهشی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران با دانشکده علوم سازمانی دانشگاه بلگراد (Faculty of Organizational Sciences, University of Belgrade) برشمردند. 
 
 
 
 
 
 
آدرس کوتاه :