نقطه عطف اول
نقطه عطف اول
تأسیس دانشکده کارآفرینی و دستاوردها
تحقق چشم انداز اقتصاد دانش بنیان و حرکت از اقتصاد منبع محور به سوی اقتصاد نوآوری محور، از یک سو و افزایش نرخ بیکاری در کشور به ویژه نرخ دانش آموختگان دانشگاهها، به همراه محدودیتهای استخدامی شرکتها و سازمانها و موسسات دولتی از سوی دیگر، چالشهای جدی را پیشروی نظام آموزش و پرورش و بویژه نظام آموزش عالی در ایران قرار داده است. با عنایت به تجربه جهانی، توسعه و آموزش کارآفرینی در کشور به ویژه در میان دانشجویان، به عنوان کارآفرینان بالقوه و تربیت کارآفرینان جوان، از جمله راهکارهای حل معضل بیکاری است که خود معضلات اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی بسیاری را باعث می شود و نشانگر یک اقتصاد بیمار است. امروزه تنها در امریکا بیش از 2000 دانشگاه، به امر آموزش کارآفرینی با هدف پرورش جوانان کارآفرین مشغولند.
در این راستا، دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران به عنوان اولین دانشکده کارآفرینی در خاورمیانه، شمال افریقا (MENA) و جهان اسلام، در سال 1386 با تصویب هیأت رئیسه دانشگاه تهران، تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با حمایت جدی وزارت تعاون، کار و رفاه اج تماعی تأسیس گردید.
این دانشکده در حال حاضر با بیش از 30 عضو هیأت علمی و 16 عضو هیأت علمی وابسته از دانشگاههای ایرانی و خارجی 500 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد (حضوری و مجازی) و 100 دانشجو در مقطع دکتری دارد. تعداد دانش آموختگان 2580 نفر می باشد.
دستاوردها
از مهمترین دستاوردهای دانشکده در 10 سال اخیر می توان به موارد زیر تاکید کرد:
1. تربیت بیش از 2500 دانش آموخته که اغلب آنها شاغل و یا کارآفرین هستند. طبق نظرسنجی، نرخ فعالیت های کارآفرینی دانشجویان و دانش آموختگان دانشکده در سالهای 1393 و 1394، به ترتیب برابر 5/22% و 18% بوده است و این بخش از دانشجویان و دانش آموختگان دانشکده با راه اندازی کسب و کارهای دانش بنیان،چندین نفر را نیز به استخدام شرکت خود در آورده اند.
2. مسئولیت پایش کارآفرینی و اکوسیستم کارآفرینی ایران از طریق عضویت در کنسرسیوم دانشگاهی بینالمللی دیدهبان جهانی کارآفرینی(Globe Entrepreneurship Monitor – GEM) و اجرای برنامه پژوهشی مزبور همزمان با 80 کشور جهان در طول 10 سال گذشته
3. انتشار 23 شماره از مجله علمی – پژوهشی "توسعه کارآفرینی"، اولین مجله تخصصی کارآفرینی ایران به زبان فارسی
4. انتشار اولین مجله تخصصی کارآفرینی در خاورمیانه تحت عنوان Journal of Global Entrepreneurship Research با همکاری اسپرینگ
5. متولی اجرای طرح ملی کشف و ارزیابی شایستگیهای کارآفرینان فردا (طرح کاشف) مصوب شورای عالی اشتغال. (این طرح ملی تا کنون در 2 مرحله آزمون در مدارس سراسر کشور با حضور بیش از 2.000.000 دانشآموز اجرا گردیده است.) هدف این طرح نهادینه سازی فرهنگ کارآفرینی در میان دانش آموزان سراسر کشور است.
6. برخورداری از کرسی یونسکو در زمینه کارآفرینی (UNESCO Char in Entrepreneurship)
7. راهبری آموزش و پژوهش های کارآفرینی در نظام آموزش عالی ایران(لازم به ذکر است بعد از تأسیس دانشکده کارآفرینی بیش از 15 دانشگاه کشور، رشته کارآفرینی را آموزش میدهند و در اغلب رشته ها، واحد درسی کارآفرینی گنجانده شده است.)
8. برگزاری کنفرانسهای ملی و بین المللی کارآفرینی با مشارکت دانشگاهها، سازمانها و مراکز بین المللی
9. کمک به راهاندازی رشته کارآفرینی در برخی از دانشگاههای منطقه از جمله دانشگاه مائیس ترکیه در شهر سامسون
10. برگزاری چهار دوره جشنواره رهبران کارآفرین و تجلیل از رهبران کارآفرین، هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی در ایران
11. تعامل دو سویه با رهبران کارآفرین، مستندسازی تجارب و اندیشه های بزرگان کسب و کار ایران با هدف تولید علم کارآفرینی با رویکرد بومی
12. ارتقای تعامل دانشگاه با صنعت و جامعه با هدف تبادل اطلاعات و رفع نیازها و حل و مسائل دوجانبه
آدرس کوتاه :